Bosc kobak körte

A Bosc kobak körte (más néven Alexander, Rozsdás körte, Kormos körte, Sándor cár) a XVIII. század elején keletkezett belga körtefajta, az egész világon ismert, Magyarországon is a legnagyobb arányban termesztik. Szeptember végén szedhető, termése középnagy-nagy, megnyúlt körte alakú, alapszíne zöldessárga, húsa fehér, bő levű, kellemesen fűszerízű. Jól szállítható és kiválóan tárolható.

Conference körte

Angliából származik (1894), az egész világon ismert és termesztett, jelentős, nagy termőképességű fajta, Magyarországon 1977 óta fő árufajta. Szeptember közepére esik szedése, a gyümölcsök éretten zöldessárga alapszínű, vastag héja száraz tapintású, gyümölcshúsa sárgásfehér, nagyon édes vajkörte. Feldolgozásra íz- és aromagazdagsága miatt különösen alkalmas, így főként aszalásra és ivólé-gyártásra kiváló. Fontos, hogy szedés utáni gyorsan lehűtsük. A nyomódásra nagyon érzékeny.

Fétel apát körte

Szeptember, november végén érő fajta, kitűnő I. rendű csemege gyümölcs. Gyümölcse igen nagy, szabálytalan gúla alakú éretten zöldessárga színű, húsa szép fehér, olvadó, leve igen bő, cukros, finom, sajátszerűen illatos és fűszeres ízzel. Ennek a körtefajnak hazánkban egyetlen egy kertből sem volna szabad hiányoznia.

Vilmos körte

A világon a legelterjedtebb körtefajta, hazánkban a Bosc kobak után a legnagyobb arányban termesztik. Érése augusztus végére tehető, gyümölcse nagy, éretten szép sárga, húsa fehér, bőlevű, illatos, édes-savanykás ízű, muskotályos zamatú. Feldolgozás során szép világos marad a gyümölcshús színe.

Ismerje meg a Zamat Farm termékeit, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!